Veranstaltungen

Noć muzeja u Gradskom muzeju Varaždin

Noć muzeja u Gradskom muzeju Varaždin
28. Januar 2022.

Gradski muzej Varaždin ove godine u Noći muzeja sudjeluje s programom prilagođenim aktualnim okolnostima, djelomično u muzejskom prostoru, sa skraćenim vremenskim trajanjem, kao i digitalnim sadržajima.

Zbog trenutačno iznimno nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, izložbeni postavi GMV-a u Starom gradu i palači Herzer bit će u Noći muzeja zatvoreni za posjetitelje. Od muzejskih prostora bit će dostupan samo onaj u palači Sermage, gdje će se na katu / u Galeriji umjetnina GMV-a otvoriti izložba 6. Bijenale slikarstva (izbor) u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Otvorenje izložbe priredit će se na otvorenom prostoru (u 18 sati), nakon čega će izložba biti besplatno otvorena za razgled u petak, 28. 1. 2022. godine u Noći muzeja, do 20 sati. Otvorenje i razgled organiziraju se uz propisane/preporučene epidemiološke mjere.

Sudjelovanje u Noći muzeja 2022. Gradski muzej Varaždin obilježava i digitalnim sadržajima, koji će jedino u petak, 28. 1. 2022. godine biti dostupni svim zainteresiranim korisnicima na YouTube kanalu GMV-a.

 

Digitalni programi na YouTube kanalu GMV-a, 18 – 24 sata

  • Muzejske spike / audiovizualni sadržaj edukacijsko-zabavnoga karaktera o restauriranju predmeta
  • Filmske priče iz Staroga grada: Vlasnici Staroga grada, Varaždinski cehovi, Od alkemije do ljekarništva, Koncert u Starom gradu, Ljubav lajtnanta Milića / iz Stalnog postava Kulturno-povijesnog odjela GMV-a
  • Šošteraj / videofilm snimljen uz istoimenu izložbu

Veranstaltungen

Verbundene Artikel